Lokala nyheter

SVT ska vara närvarande i hela Sverige oavsett var i landet du bor. Vi har de senaste åren satsat på att utöka den lokala journalistiken. Exempelvis har vi ökat antalet lokala redaktioner runt om i landet.

Karta över Sverige med alla SVT:s lokala redaktioner utmärkta.

Du kan följa dina lokala nyheter via de lokala sändningarna och sajten.

Förstärka den lokala journalistiken 

SVT ska rapportera från hela Sverige. Vi har en ambition att öka andelen lokala reportage i hela landet. Våra lokala redaktioner har utökats från fyra i början på 70-talet till dagens 48. I slutet av 2023 öppnas de beslutade redaktionerna i Eksjö och Rosengård. Då kommer SVT att ha 50 lokala redaktioner.  Läs mer om hur SVT arbetar i hela Sverige.

Vi har även en vilja att öka andelen lokalt material i våra rikssända program, exempelvis Rapport. I vårt program Sverige idag samlar vi de största nyheterna från de lokala sändningarna, och i Landet runt kan du som tittare följa spännande, intressanta och gripande reportage från hela Sverige. 

Undvika upprepningar av nyheter 

SVT:s lokala redaktioner är fristående från riksredaktionerna och gör därför sina egna reportage. Om en lokal nyhet är intressant för hela landet kan den dock även tas med i de rikssända programmen, och vice versa. För vissa tittare blir då nyheten en upprepning, men för alla andra är den ny. 

Vi försöker undvika upprepningar av nyheter genom att göra olika versioner, men oftast vet vi inte förrän strax inpå en sändning vilka inslag som kommer gå. 

Kontakta de lokala redaktionerna 

Här hittar du kontaktuppgifter till alla SVT:s lokala redaktioner och här hittar du kontaktuppgifter till de ansvariga utgivarna.  

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss