• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Elever spelar och sjunger i kulturskolan i Stockholm. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

100 miljoner per år till kulturskolorna

Publicerad

I den budget som Kristdemokraterna och Moderaterna lade fram efter förra årets val minskade stödet till kulturskolan med 100 miljoner kronor. I vårändringensbudgeten återinförde regeringen 50 miljoner och från och med 2020 kommer stödet åter att ligga på 100 miljoner kronor per år.

I vårändringsbudgeten ökade regeringen stödet till kulturskolan med 50 miljoner kronor för 2019, jämfört med KD och M-budgeten. Kristdemokraternas och Moderaternas minskning med 100 miljoner kronor i höstbudgeten motiverades med att satsningen varit kostsam och ineffektiv.

Nu återställs stödet till samma nivå som innan valet, rapporterar TT.

– Kulturskolan är en verksamhet vi har i Sverige som vi ska vara riktigt stolta över. Jag är väldigt glad över att vi nu kan presentera att vi återinför det statliga bidraget, säger kulturminister Amanda Lind (MP) till TT.

Stödet föreslås gälla 2020-2022.

Kulturnyheterna har sökt Moderaterna som avböjer att kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer