Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kulturjournalisterna Margret Atladottir och Andres Lokko berätta om varför de tycker att tv-serien Seinfeld fortfarande håller. Foto: Seinfeld/SVT

25 år sedan sista avsnittet av Seinfeld: ”Ohyggligt nyskapande”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått 25 år sedan tv-serien Seinfeld gick i mål efter nio säsonger. Den sändes från 1989 till 1998 och enligt kulturjournalisterna Margret Atladottir och Andres Lokko håller den fortfarande.

76 miljoner amerikaner bänkade sig i tv-sofforna för 25 år sedan för att se finalavsnittet av Seinfeld. Efter ett decennium på tv hade serien om New York-vännerna Jerry, George, Elaine och Kramer blivit en modern klassiker.

Jerry och serieskaparkollegan Larry David, förlagan till seriens George, skapade en sitcom om ingenting men där allting hände. Varje avsnitt fyllt med parallella historier och sidospår, det ena knasigare än det andra.

– Det var ohyggligt nyskapande för sin tid, säger Andres Lokko i Morgonstudion.

Hör Andres Lokko och Margret Atladottir berätta mer i videon. Se hela samtalet på SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.