Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lerkaoset på den nordtyska festivalen Wacken har gjort att besökare nekas inträde. Foto: Christian Charisius

35 000 besökare nekas inträde på Wacken

Uppdaterad
Publicerad

Metalfestivalen Wacken Open Air inleddes på onsdagen, men lerkaos på festivalområdet till följd av flera dygns regnande tvingade arrangörerna att neka en stor del av publiken tillträde.

Festivalbesökarna började ramla in redan under måndagen och tisdagen, men arrangörerna uppmanade då folk att stanna hemma i väntan på bättre väder. Trots det tog sig tusentals besökare till området och det skapades långa bilköer när bilar behövde bogseras bort med hjälp av traktorer.

Max 50 000 personer

På onsdagen meddelade festivalledningen att maxtaket för besökare med tanke på väderförhållandena, 50 000 personer, hade nåtts. Man ansågs sig inte ha något annat val än att stänga området för fler av säkerhetsskäl.

Festivalen har sålt biljetter till 85 000 personer och de som nekas inträde kommer att få sina pengar återbetalade.

Fler än 200 konserter är planerade under festivalen med band som bland andra Iron Maiden, Megadeth och svenska Hammerfall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hörs Wackens festivalgeneral Thomas Jensen om vad det kraftiga regnet innebär för festivalen. Foto: AFP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.