60 anställda lämnar Bonnier Tidskrifter

Publicerad

Förhandlingarna på Bonnier Tidskrifter är nu klara. Drygt 50 personer har accepterat ett avgångsvederlag, medan 6 personer tvingas gå.

Tidningsdöden fortsätter att skörda journalistjobb denna höst, och nu berörs tidskriftsförlaget Bonnier Tidskrifter. Efter förhandlingar står det nu klart att ett 50-tal personer tagit ett avgångsvederlag och att 6 personer sägs upp från sina jobb. Det skriver Resumé.

Beslutet beskrivs som en följd av strukturomvandling i tidskriftsbranschen, där konkurrensen med dagstidningarna hårdnat. På facket är man dock nöjda med att ha lyckats förhandla ned antalet personer som tvingas gå.

– Det har varit lyckade förhandlingar. Många chefredaktörer har kämpat för att få behålla sin personal. Betydligt färre kommer att få gå än det första budet, säger journalistklubbens ordförande Krister Berntsson till Resumé.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.