Abba gör comeback med nytt album. Arkivbild från 1977. Foto: Leif R Jansson/TT

Abba in på brittiska topplistan

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på 40 år är Abba tillbaka på den brittiska singellistan. De två låtarna I still have faith in you och Don't shut me down går in på plats sex respektive sju på listan.

I still have faith in you rankas högre eftersom den sålts i fler fysiska exemplar, men Don't shut me down blev den mest nedladdade låten i Storbritannien den här veckan. Båda låtarna uppges har strömmats i Abbas ”andra hemland” 500 000 gånger.

Om Abba klättrar ytterligare på listan återstår att se, då fler lyssningssiffror släpps nästa fredag. Det här är Abbas första låtar på den brittiska singellistan sedan ”One of us” i december 1981.

Albumet Voyage, med tio ny låtar, släpps 5 november och konserter i London med ”abbatarerna”, digitala avatarer av de fyra medlemmarna, planeras till maj nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.