Spelbolaget Activision Blizzards vd Bobby Kotick bemöter de anställdas kritik i ett uttalande. Han skriver bland annat att bolaget kommer att vidta åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Arkivbild. Foto: Nati Harnik/AP/TT

Activision Blizzard-vd:n bemöter kritiken: ”Jag är ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att anställda på speljätten Activision Blizzard kritiserat bolagets ledning och hotat med att lämna sina jobb bemöter vd:n Bobby Kotick nu anklagelserna.

De anställda är upprörda över det svar som spelbolaget gav efter att förra veckan ha stämts för att diskriminera personer på grund av kön och hudfärg. Bolaget anklagade bland annat den två år långa utredningen som föranledde stämningen för att inte vara tillräckligt grundlig.

Nu uttalar sig Activision Blizzards vd Bobby Kotick för första gången. I ett uttalande som har skickats till alla anställda skriver han bland annat att företagets initiala svar var tondövt, och tackar de anställda som klivit fram.

Ber om ursäkt

”Det är nödvändigt att vi erkänner alla perspektiv och upplevelser och respekterar känslorna hos dem som behandlats illa på något sätt. Jag är ledsen för att vi inte erbjudit rätt empati och förståelse”, fortsätter han.

Enligt uttalandet kommer Activision Blizzard nu att vidta ett antal åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Man har bland annat kopplat in en advokatfirma som ska granska bolagets riktlinjer och handlingsplaner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.