Se skådespelarintervjun i klippet. Foto: TT, Cinenic film

Ny film skildrar jakten på adhd-medicin

Uppdaterad
Publicerad

På fredag har dramakomedin Så jävla easy going premiär. Filmen bygger på Jenny Jägerfelds roman med samma namn och handlar om 18-åriga Joanna som får problem när hennes pappa, som är sjukskriven, inte längre har råd att köpa adhd-medicin till henne.

Den svenska filmen Så jävla easy going har premiär på fredag. Regissören Christoffer Sandler baserar filmen på en roman av Jenny Jägerfeld och skildrar den 18-åriga Joannas liv.

Filmens handling grundar sig i att Joanna stöter på problem när hennes sjukskrivna pappa inte längre har råd med hennes adhd-medicin, vilket leder till att hon snabbt måste få tag i pengar. Joanna spelas av Nikki Hanseblad som här gör sin skådespelardebut.

– Det var väldigt speciellt att göra den här rollen eftersom det är den första jag gör så jag visste ju i princip ingenting om hur man skulle göra, jag hade aldrig ens läst ett manus, säger Nikki Hanseblad.

Fick tips om att skriva brev som sin karaktär

I filmen blir Joanna, i jakten på snabba pengar, även kär i karaktären Audrey. Och inför arbetet med filmen fick Nikki Hanseblad träffa en skådespelarcoach för att förbereda sig. Ett av de viktigaste tipsen, enligt skådespelaren, var att skriva brev signerat sin egen filmkaraktär.

– Jag fick, som Joanna då, skriva brev till de andra karaktärerna i filmen. Och när jag skrev till Audrey började jag gråta, och det var första gången jag kände att jag relaterade till min karaktär, så det var väldigt fint, säger Nikki Hanseblad.

Se skådespelarintervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.