Slobodan Jovicic håller presskonferens om åtalet mot Rakim Mayers. Foto: TT

Advokaten: Han anser sig oskyldig

Uppdaterad
Publicerad

ASAP Rocky och två personer ur hans turnésällskap åtalas för misshandel. Det meddelade åklagaren Daniel Suneson i dag. På en presskonferens på hotell Amaranten i Stockholm kommenterar rapparens advokat Slobodan Jovicic nu åtalet. – Rakim Mayers är ytterst besviken, säger försvarsadvokaten.

Under en presskonferens på hotell Amaranten i Stockholm kommenterar ASAP Rockys, vars egentliga namn är Rakim Mayers, försvarsadvokat Slobodan Jovicic dagens åtal:

– Det här var förväntat. Åklagaren har aviserat det. Rakim Mayers är ytterst besviken över att åklagaren valt att låta den andra versionen gå före hans version. Han anser sig vara oskyldig. Och jag anser att det definitivt finns fog att hitta stöd för min klients invändning.

ASAP Rocky

Trots att Slobodan Jovicic håller en presskonferens om fallet säger han att han inte vill processa målet i medierna.

– Mitt jobb är nu att hantera detta i en rättegång. Vi kommer att använda tiden från och med i dag till på tisdag, då första dagen på rättegången börjar, att förbereda vårt försvar, säger han.

Hävdar nödvärn

Åklagaren säger till Kulturnyheterna att de åtalade har använt en flaska och utdelat slag och sparkar mot en person som ligger ner på marken. Under presskonferensen får Slobodan Jovicic frågor om hur Rakim Mayers kan hävda nödvärn.

– Hans inställning är att han har blivit approcherad av okända män som har visat ett aggressivt och våldsamt beteende. De har angripit hans livvakt och därefter har man ägnat lång tid att få dem att sluta följa efter.

– Till slut, när Rakim Mayers har en uppfattning om att dessa personer, som han inte vet något om, ska gå till ny attack, då agerar han genom att kasta den här personen på marken. Han har trampat på hans arm, gett honom en knuff. Sedan har andra anslutit, och då har Mayers slutat. Han har upphört med våldsanvändning från sin sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet