Inspelningsplatsen Bonanza Creek Ranch i Santa Fe där dödsskjutningen inträffade. Foto: TT

Advokater: Sabotage bakom filmskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Advokaterna som representerar den vapenansvariga på inspelningen av filmen ”Rust” säger att ett sabotage kan ligga bakom dödsskjutningen.

Den 21 oktober sköt skådespelaren Alec Baldwin av misstag ihjäl fotografen Halyna Hutchins samt skadade regissören Joel Souza under inspelningen av en lågbudgetfilm i New Mexico.

En 24-årig kvinna var vapenansvarig på inspelningen. Hon trodde att hon laddat vapnet med tomma skott och har ingen aning om varifrån den skarpa ammunitionen kom, säger hennes advokater till amerikanska NBC News.

– Vi antar att någon lagt den skarpa ammunitionen i lådan med tomma skott. Om man tänker på det så måste personen som lagt ammunitionen där ha gjort det i syfte att sabotera inspelningen, säger advokaten Jason Bowles.

Vidare säger han att det inte finns någon annan anledning att blanda skarp ammunition och tomma skott. På frågan varför någon skulle vilja göra det pekar han på att det fanns ett utbrett missnöje i arbetslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.