Alicia Vikander med sin Oscar för bästa kvinnliga biroll. Foto: TT

Aftonbladet sänder Oscarsgalan 2017

Uppdaterad
Publicerad

Svenska tv-tittare som vill se årets största internationella filmfest i februari får surfa in på Aftonbladet-TV som sänder Oscarsgalan för andra året i rad.

Förra året var första gången som Aftonbladet sände Oscarsgalan. Programledare nästa år blir återigen Karin Magnusson. Hon är glad över att Aftonbladet fått rättigheterna att sända årets filmfest en gång till.

– Det var otroligt roligt att så många valde att följa vår Oscars-sändning förra året, det sätter självklart press på oss att göra det ännu bättre i år, säger hon till Aftonbladet.

Årets svenska oscarsbidrag är En man som heter Ove. Om den blir nominerad i kategorin bästa icke engelskspråkiga film avgörs den 24 januari. En månad senare, den 26 februari är det dags för själva Oscarsgalan på The Dolby Theatre i Los Angeles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.