Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Man kände på något sätt att ”ja det kanske är det sista vi gör”, säger ​Agnetha Fältskog i intervju med Svensktoppen. Foto: TT/SVT

Agnetha Fältskog: ”Det kanske är det sista vi gör”

Uppdaterad
Publicerad

Det krävs mer ansträngning, men rösterna är de samma. I ”Svensktoppen” i P4 berättar Agnetha Fältskog för första gången om Abba:s återförening och mottagandet världen över.

– Det är nästan svårt att ta in, säger Agnetha Fältskog.

Trots en storartad comeback har Agnetha Fältskog, liksom Anni-Frid Lyngstad, valt att hålla en låg profil och låta Björn Ulvaeus och Benny Andersson stå för intervjuerna. På håll följde hon direktsändningarna när det avslöjades att Abba släpper sitt första studioalbum på nästan 40 år.

– Det var faktiskt enormt. Jag har tittat lite på våra fans när de lyssnar på låtarna och de gråter faktiskt. Det är ganska enormt vilken räckvidd det hade runt om i länder. Det är nästan svårt att ta in det, faktiskt, säger Agnetha Fältskog.

”Våra röster gifter sig”

Hon erkänner att det fanns en osäkerhet i om rösterna skulle hålla första gången hon och Anni-Frid Lyngstad gick in i studion.

– Vi hörde dock ganska direkt, både på Fridas röst och min, att det lät mer eller mindre som då, säger hon.

De två första singlarna ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down” gick snabbt in på topplistor i flera länder. De som uppskattade låtarna kommer inte bli besvikna när hela albumet ”Voyage” släpps den 5 november, menar Fältskog.

– Det är väldigt mycket Abba-sound, vi försöker inte låta annorlunda eller påverkas av sånt som är aktuellt nu. Det blir väldigt mycket Abba när jag och Frida möts i studion. Det är som att våra röster gifter sig med varandra så det är nästan svårt att skilja på oss, säger Agnetha Fältskog.

Kan bli det sista

I maj nästa år är en virtuell konsert planerad i London. Agneta Fältskog var själv tveksam till idén att uppträda som avatarer med tanke på den tid och kraft det skulle kräva att spela in alla låtar framför 160 kameror i en studio.

– Men det kändes jättekul att göra i slutändan. För det var så annorlunda. Det var också en stämning, man kände att ”det kanske är det sista vi gör”. Det var samma sak med det här albumet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer