Agnetha Fältskog talar med Sveriges Radio om comebacken. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Agnetha Fältskog: Vi är så glada

Uppdaterad
Publicerad

Agnetha Fältskog bryter tystnaden efter Abbas comeback för två veckor sedan.

– Vi är så glada, allihop i gruppen, och tacksamma, och rörda över det här enorma mottagandet vi får. Det känns jätteskönt och varmt i kroppen, säger Agnetha Fältskog i en intervju i det kommande programmet av ”Svensktoppen”, rapporterar Sveriges Radio.

Agnetha Fältskog uppger också att ingen av dem ska ha varit tveksamma inför projektet.

– Inte i det här. Avatarprojektet var jag väl lite så där fundersam om, därför att det skulle vara rätt mycket jobb då på scenen, och jag är inte alls någon scenpersonlighet på det sättet. Men däremot kan jag nog förmedla rätt mycket känslor i låtarna, säger hon.

På frågan om hur delaktig hon har varit i låtskrivandet och hur mycket hon påverkat i studion, säger hon att ”killarna hanterar det mesta och det görs av dem”.

– Jag kan komma med väldigt många idéer så där; ”ska vi inte lägga in en liten finess där i låten”, och stämmor är jag rätt så bra på också, säger hon.

Intervjun sänds i sin helhet i ”Svensktoppen” på söndag i P4.

Hör musikern Johan Ahlin berätta om inspelningen av de nya Abba-låtrna.

Se Benny Andersson prata nya albumet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.