Foto: HBO & TT

Alan Taylor regisserar Sopranos-långfilmen

Uppdaterad
Publicerad

I våras kom nyheten att den populära tv-serien Sopranos får en uppföljare i långfilmsformat. Nu har namnet på regissören som kommer styra skeppet mot vita duken presenterats: Den redan i Sopranos-sammanhang rutinerade Alan Taylor.

Den kommande långfilmen är en prequel – det vill säga att den utspelar sig före den ursprungliga serien. Filmen, som enligt Deadline går under arbetsnamnet The many saints of Newark, kommer utspela sig i 1960-talets New Jersey.

Bakom filmen står bland annat Sopranos-skaparna David Chase och manusförfattaren Lawrence Conner. Och nu även alltså den, även han i, Sopranos-sammanhang välrutinerade Alan Taylor. För förutom att ha regisserat avsnitt till serier som Boardwalk Empire, Bored to death och Game of thrones – så har Alan Taylor sammanlagt nio avsnitt av serien på sitt cv. Däribland det omtalade sista avsnittet: The blue comet.

Prisades rikligt

Tv-serien Sopranos, om den plågade maffiabossen Tony Soprano, gick under sex säsonger mellan 1999-2007 och belönades bland annat med 21 Emmy-statyetter och fem Golden Globes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.