Amie Bramme Sey och David Sundin delar på värdskapet när Guldbaggen sänds från Annexet i slutet av januari. Foto: Pontus Lundahl/TT

Amie Bramme Sey och David Sundin leder Guldbaggegalan

Uppdaterad
Publicerad

Journalisten Amie Bramme Sey leder Guldbaggegalan tillsammans med komikern och skådespelaren David Sundin. 25 januari ska priserna för de bästa insatserna inom svensk film delas ut.

”Guldbaggen är galornas gala, den glammigaste galan vi har i Sverige. Jag och Amie kommer att göra allt vi kan för att leda tittarna genom kvällen så värdigt och glamouröst vi kan”, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

På grund av pandemin sänds filmgalan från Annexet i Stockholm i år. Den direktsänds i SVT klockan 20.00 måndag 25 januari.

”Publiken kan förvänta sig en hel massa energi. Här har man legat på latsidan i ett år snart, fatta hur laddad jag är? Nu när vi kör utan folk på plats känns den riktiga publiken, alla hemma i sofforna, ännu viktigare. Det hoppas jag att alla tittarna kommer att känna av”, säger Amie Bramme Sey i pressmeddelandet.

Färre guldbaggar än vanligt

Vanligtvis kan alla som vill rösta på sin favorit bland de fem mest sedda svenska filmerna på bio. Men på grund av att många biografer tvingats hålla stängt under året sätts Guldbaggens publikpris på paus i år.

Däremot har Guldbaggegalan ingått ett samarbete med Moviezine för att rösta fram den bästa filmen som vunnit i kategorin Bästa film sedan starten 1964. Totalt är det 58 filmer som tävlar. De tävlar mot varandra i omgångar efter respektive årtionde. Sedan möts vinnarna i en final. I första omgången är det filmerna från 60-talet som tävlar mot varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.