Foto: Peter Dejong/AP/TT

Anne Frank-dikt såldes för miljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

En handskriven dikt av Anne Frank såldes under onsdagen för 140 000 euro, motsvarande drygt 1,37 miljoner kronor – fyra gånger mer än utgångspriset, på en auktion i Nederländska Haarlem.

Det tog två minuter och sedan hade det åtta rader långa poemet sålts till en anonym köpare. Daterad 28 mars 1942 skrevs dikten alltså knappa fyra månader innan Anne och hennes familj tvingats gå under jord i Amsterdam under andra världskriget, uppger BBC.

Dikten, skriven med svart bläck på vitt papper, börjar med frasen ”Kära Cri-cri” och är tillägnad Christiane van Maarsen, den äldre systern till en av Anne Franks bästa vänner, Jacqueline van Maarsen.

Anne Frank föddes i Frankfurt 1929 och hennes dagböcker har kommit att bli några av de viktigaste tidsdokumenten från förintelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.