Den liberala idétidskriften ansluter sig till satirtävlingen som har Turkiets president Erdogan som måltavla. Foto: TT

Liberala idétidskriften ”Liberal debatt” publicerar Turkiet-satir

Publicerad

Den liberala idétidskriften ”Liberal debatt” kommer att sampublicera de satirteckningar på Turkiets president Erdogan som utses till vinnare i tidningen ”Flammans” uppmärksammade tävling. Det meddelar chefredaktören Matilda Molander i en ledartext som publicerades under torsdagen.

Tidigare i veckan utlyste den socialistiska tidningen ”Flamman” en satirtecknartävling, med Turkiets president Erdogan som måltavla. De bästa teckningarna kommer att publiceras i tidningen och en prispeng utlovas till en av porträtteringarna.

Nu ansluter sig även tidningen ”Liberal debatt” till initiativet. Enligt chefredaktören Matilda Molander kommer tidningen att sampublicera teckningarna som vinner.

”I försvaret av yttrandefriheten behöver vi publicister visa enighet från höger till vänster, och jag hoppas att fler följer efter”, skriver hon i en ledartext publicerad i tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.