ASAP Rocky. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT

ASAP Rocky backar om gratisbiljetter – ”kom inte utan biljett”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen spelar ASAP Rocky på Globen i Stockholm. Under ett besök i Husby utanför Stockholm lovade rapparen gratis inträde till alla från förorterna.

– Ingen av er behöver betala, säger han på Instagram.

Nu tillbakavisar arrangören uppgifterna.

I augusti dömdes ASAP Rocky till villkorlig dom för en misshandel i Stockholm tidigare under sommaren. Nu är den amerikanska rapparen tillbaka i Sverige för en spelning på Globen.

Under sin vistelse i Stockholm har rapparen bland annat besökt Fryshusets grundskola i Husby.

– Han hälsade på elever och besökte vår musikstudio som finns på skolan där vi lär ungdomar att producera musik. Han träffade ungdomarna, peppade dem att de skulle fortsätta med musiken, säger Nina Frödin, lärare på skolan, till Dagens nyheter.

Kom inte utan biljett

I ett klipp på Instagram lovade också rapparen gratis inträde till hans spelning under onsdagskvällen för alla som bor i förorten i Sverige.

– Jag är glad att jag är här, jag är i förorten de kallar det ”no go-zoner”, vi är här och kollar till ”vårt folk” och visar att vi bryr oss. Alla från förorterna kommer in gratis på kvällens spelning, ingen av er behöver betala, säger han.

Strax efter halv sex på kvällen kommer dock en dementi från konsertarrangören Live nation, som hänvisar till att ett begränsat antal biljetter sålts för en krona:

”Som en del i A$AP Rockys led i att ge tillbaka till sin community har ett begränsat antal biljetter för 1 krona nu släppts upp till kvällens konsert. Av säkerhetsskäl måste ALLA besökare till konserten ha en giltig biljett. Lyckades man inte lägga vantarna på en av dessa biljetter – kom inte till arenan då dessa biljetter inte kommer att säljas på plats.”

Fick inte spela på Stockholms häkte

Som Kulturnyheterna tidigare rapporterat har ASAP Rocky inför sin spelning i Stockholm bland annat ansökt om att få spela på Kronobergshäktet, där han själv satt häktad under sommaren. Kriminalvården avslog dock i början av december ansökan med hänvisning till att det var ”en helhetsbedömning av logistik, en säkerhetsfråga och en ordningsfråga”.

ASAP Rocky har även erbjudit sig att designa kläder till de intagna på Kronobergshäktet.

– Det är väl bra att han känner ett engagemang för Kriminalvården, men vi har inte hunnit ta ställning till hur vi ska göra med det än, svarade häkteschefen Fredrik Wallin Kulturnyheterna i samband med detta.

Förutom nya kläder till de intagna på Kronobergshäktet har ASAP Rocky även meddelat att han i samband med onsdagens spelning kommer donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen FARR.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.