”Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad. Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare”, skriver familjen i ett öppet brev. Foto: TT

Aviciis familj i öppet brev: ”Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Tim ”Avicii” Berglings familj har skrivit ett öppet brev som går ut via Aviciis presskontakt. Där ber de om fortsatt hänsyn i denna svåra tid.

Det är via presskontakten Ebba Lindqvist som Aviciis familj skriver ett öppet brev efter Aviciis bortgång i förra helgen.

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad. Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig, 

Familjen”

Länk: Hit kan du vända dig om du mår dåligt

För dig med Android-telefon, använd dig istället av länken nedan

Om du mår dåligt – hit kan du vända dig

Det finns många möjligheter att prata med någon om du behöver råd eller stöd. SVT har samlat uppgifter och telefonnummer dit du kan vända dig om du behöver någon att prata med.

De kan du hitta här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.