Foto: Reuters/Maud Johansson/Alex Lebron

Balkongsången sprider sig från land till land

Uppdaterad
Publicerad

Det började i Italien. Uttråkade Italienare började sjunga från balkongerna för att känna lite gemenskap. Sedan har fenomenet spridit sig till flera andra länder, bland andra Spanien och Sverige.

Maud Johansson, som till vardags jobbar på P4 Stockholm, tror sig vara den första svenska balkongsångerkan. Hennes klipp har delats av nästan 800 personer, men verkar ha setts av desto färre live.

Alex Lebron, från Östersund, fick desto mer respons. Han och grannen Alberto i Barcelona spelade en duett från sina respektive balkonger och klippet har fått stor spridning i både sociala och etablerade medier.

Coronaviruset och kulturen

”Jag hörde att någon spelade piano från sin balkong, så jag frågade direkt om han ville ha sällskap av mig på min tenorsaxofon. Han sa ja, resten är numera global historia :)!”, skriver Alex Lebron till Kulturnyheterna.

Se balkongmusikerna i klippet. Bilder från Alex Lebron, Alberto Gestoso, Maud Johansson, nyhetsbyrån Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet