Emilia Clarke och Kit Harington som Daenerys Targaryen och Jon Snow i den sista säsongen av Game of Thrones. Foto: HBO/TT

Bekräftat: Det blir en uppföljare till Game of Thrones

Uppdaterad
Publicerad

Det har ryktats om det i flera år. Men i natt kom beskedet. HBO har nu beställt tio avsnitt av en uppföljare till succéserien Game of Thrones.

Det senaste dygnet har varit något förvirrande för Game of Thrones-fansen.

Först kom beskedet att HBO hade lagt ner planerna på en tänkt uppföljare till serien. Den uppföljaren skulle utspela sig tusentals år före orginalserien. Ett pilotavsnitt hade redan spelats in med bland annat Naomi Watts i en av rollerna – då HBO uppges ha dragit undan mattan för planerna.

Fokus på Targaryen

Men innan fansen hade hunnit sörja klart i sociala medier så kom ett helt nytt besked under natten till onsdagen svensk tid.

I stället för den planerade uppföljaren så har HBO nu beställt tio avsnitt av en helt annat uppföljare.

Den nya uppföljaren ska heta ”House of the Dragon”. Den baseras på George R.R Martins bok ”Eld & Blod: Historien om huset Targaryen” och utspelar sig 300 år före händelserna i originalserien. Den nya uppföljaren kommer fokusera på familjen Targaryens tid vid makten.

Game of Thrones gjordes i åtta säsonger och fanns bland annat på SVT Play. Serien har slagit flera rekord – med 161 Emmy-nomineringar är den bland annat den dramaserie som har fått flest Emmy-nomineringar genom tiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.