Belinda Olsson. Foto: Scanpix

Belinda Olsson lämnar ”Debatt” i SVT

Uppdaterad
Publicerad
Belinda Olsson har lett ”Debatt” sedan 2009. Nu ersätts hon av en annan journalist.

Nästa år kommer journalisten Kristina Hedberg att leda det populära och kritiserade tv-programmet ”Debatt” i SVT. Belinda Olsson säger att hon försöker ”lämna festen på topp”.

Olsson har redan tidigare sagt att det är slitigt att göra direktsändningar varje vecka, och att hon tvekar inför att göra fler säsonger. Hon tog över ”Debatt” efter Janne Josefsson 2009.

– Nu ser vi fram emot att fortsätta arbeta med henne i nya program framöver, säger Mette Friberg, programchef för drama och samhällsprogram på SVT i Göteborg, i ett uttalande.

”För programmets tradition vidare”

Kristina Hedberg går till ”Debatt” från ”Uppdrag granskning”. Tidigare har hon varit programledare för ”Min sanning” i SVT och jobbat på ”Kaliber” och ”Ekot” i Sveriges Radio.

Det verkar inte som att den nya programledaren kommer medföra några stora förändringar i ”Debatt”:
– Kristina Hedberg kommer att föra programmets tradition vidare tillsammans med den fantastiska redaktionen, säger Mette Friberg.

”Mer kvällspress”

Själv vet Kristina Hedberg vilken typ av debatt hon vill få till i tv-rutan.
– De bästa debatterna tycker jag är när jag själv byter åsikter under programmet, då jag får nya perspektiv, säger hon till SVT Nyheter.

Hedberg säger också att hon tycker att ”Debatt” ska vara med ”kvällspress” än exempelvis ”Agenda” och DN Debatt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer