Bert Karlsson blir snart föreståndare för ett asylboende. Det är inte första gången. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Bert Karlsson öppnar asylhem i Skara

Uppdaterad
Publicerad

Bert Karlsson, skivbolagsägare och före detta partiledare för Ny Demokrati, har köpt ett asylboende i Skara. Det ska bli ”Sveriges bästa boende för flyktingverksamhet”, uppger han.

Det gamla sanatoriet Stora Ekeberg utanför Skara blir åter boende för asylsökande. Även denna gång är det nöjesprofilen Bert Karlsson som står bakom.

– Vi ska göra det till Sveriges bästa boende för flyktingverksamhet, säger Karlsson till Skaraborgs Läns Tidning.

I början av 1990-talet, när Bert Karlsson fortfarande ägde Skara Sommarland, var det intilliggande Stora Ekeberg en av landets stora flyktingförläggningar. Efter bråk mellan Karlsson och dåvarande Invandrarverket sålde han så småningom fastigheten.

Under sin tid som partiledare och riksdagsledamot för Ny Demokrati 1991-94 drev han krav på restriktivare flyktingpolitik. Nu har Karlsson och en kompanjon köpt tillbaka Stora Ekeberg. Efter renovering ska 150-200 asylsökande kunna tas emot med start i november.

Enligt P4 Skaraborg är bakgrunden till Bert Karlssons beslut att Migrationsverket efterlyst fler boenden för asylsökande.

– Det är inte bara att husera folk och slänga in dem i rum och sedan tycka att det är bra. Man vill göra mycket mer med dem, säger Bert Karlsson till P4 Skaraborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.