Festivalgeneralen Christer Björkman. Foto: Scanpix

Björkman: ”'You' har alla ingredienser som krävs”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Melodifestivalens producent Christer Björkman har Robin Stjernbergs vinnarlåt ”You” allt som krävs i Eurovision Song Contest.

Många stod på kö för att hylla Robin Stjernberg efter segern i Melodifestivalen 2013. Däribland festivalchefen Christer Björkman, som tror att ”You” har stora chanser i ESC i Malmö i maj.

– Den har alla ingredienser som krävs. Han sjunger helt fantastiskt och han har verkligen utvecklats under tävlingens gång. Däremot kanske man kan vässa scenshowen något, säger Christer Björkman.

Melodifestivalen 2013

Ingen åsikt om juryns val

Om svenska folket hade fått avgöra tävlingen hade Yohio vunnit. Men halva makten låg hos de elva internationella jurygrupperna som hade helt andra preferenser. De placerade Yohio näst sist och gav högst poäng till Robin Stjernberg, som gick segrande ur tävlingen.

Varför jurygruppernas röster skilde sig så kraftigt från svenskarnas vill inte Christer Björkman spekulera i.

– Deras uppgift är att välja bidrag som de tror kan gå så långt som möjligt i Eurovision Song Contest. Då väger de in en rad faktorer och det har jag ingen personlig åsikt om, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2013

Mer i ämnet