Frances McDormands tal om mångfald har gett utdelning. Micheal B. Jordan ställer nya krav på mångfald i sina projekt. Foto: TT

Black Panther-stjärnan svarar på Frances McDormands tal – inför 'Inclusion Rider'

Uppdaterad
Publicerad
Black Panther-skådespelaren Michael B. Jordan kommer att kräva att fler kvinnor och icke-vita personer ska finnas med både framför och bakom kameran i hans kommande projekt. Det beslutade han efter Frances McDormands Oscars-tal om en så kallad ”Inclusion Rider”.

Skådespelaren Michael B. Jordan, senast sedd i rollen som skurk i superhjältefilmen Black Panther, meddelar att han i sina kommande projekt kommer att använda sig av den mångfaldsklausul som skådespelaren Frances McDormand efterfrågade i sitt tal på Oscarsgalan, skriver Daily Mail.

”Som stöd för de kvinnor och män som leder den här kampen, kommer jag att anamma ’Inclusion Rider’ i alla projekt som produceras av mitt företag Outlier Society”, skriver Malcom B. Jordan på Instagram.

”Inclusion Rider”

I sitt vinnartal – efter att ha kammat hem en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll – avslutade Frances McDormand med att säga: ”Jag har två ord för er här ikväll: Inclusion Rider”.

Det var en uppmaning till personer med maktpositioner inom filmindustrin att ställa krav på att deras produktioner och produktioner de är med i ska nå en viss nivå av mångfald i filmteamet.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oscarsgalan 2018

Mer i ämnet