Jared Hasselhoff stoppar ned den ryska flaggan i byxan under en spelning i Odessa, Ukraina. Foto: Scanpix

Bloodhound Gang inte önskvärda i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Det amerikanska bandet Bloodhound Gang är inte längre önskvärda i Ryssland efter att gruppens basist stoppat ned den ryska flaggan i byxorna under en konsert i grannlandet Ukraina.

Den ryska regeringen ska, enligt nyhetsbyrån AP, ha tagit väldigt illa vid sig efter att Jared Hasselhoff stoppat ned den ryska flaggan i grenen.

Kulturminister Vladimir Medinski konstaterade i fredagskväll att det var dags för Bloodhound Gang att packa sina väskor och att ”dessa idioter inte kommer att uppträda” på musikfestivalen.

Bloodhound Gang har varit verksamma sedan mitten av 90-talet och gjort sig kända för sina humoristiska texter, ofta med sexanspelningar. Bandet ligger bland annat bakom den välkända textraden ”You and me, baby, ain't nothin' but mammals, so let's do it like they do on the Discovery Channel”.

Filmades av konsertpubliken

Jared Hasselhoff ropade ”Don't tell Putin” till publiken i Ukraina efter att ha stoppat in flaggan i byxorna. Men efter att videoupptagningar av det inträffade börjat cirkulera på nätet så står det tydligt att den ryske presidenten Vladimir Putin blivit just informerad och att han inte roades av Hasselhoffs tilltag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.