Foto: AFP/Netflix/TT

Bombattack mot humorgrupp efter kritiserad serie om Jesus

Publicerad

Den brasilianska humorgruppen Porta dos Fundos lokaler i Rio de Janeiro har attackerats med två hemgjorda bomber. Gruppens julserie på Netflix, Jesus första frestelse, har väckt stor ilska i Brasilien då den antyder att Jesus har en älskare som är gay, det skriver Variety.

På julafton attackerades den brasilianska humorgruppen Porta dos Fundos kontor i Rio de Janeiro med två hemgjorda bomber. Attacken inträffade efter att en namninsamling i syfte att få Netflix att ta bort humorgruppens kritiserade julserie Jesus första frestelse, hade nått över två miljoner underskrifter.

Bolsonaro har kallat serien ”skräp”

Serien har väckt stor ilska i Brasilien då det antyds att Jesus har en älskare som är gay.

Humorgruppen har prisats för förra årets julspecial, där Jesus och lärljungarna vaknar upp bakfulla efter nattvarden. Brasiliens president Jair Bolsonaros son Eduardo Bolsonaro kallade nyligen Jesus första frestelse för ”skräp” i ett uttalande på Twitter. Presidenten har kallat sig själv en ”stolt homofob”.

Humorgruppen skriver att man kommer att fortsätta sitt arbete. Netflix har än så länge inte kommenterat varken namninsamlingen eller bombattacken. Ingen skadades i attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.