Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT & Alastair Grant/TT

Bonnie Tyler ackompanjerar solförmörkelse

Uppdaterad
Publicerad

Bonnie Tyler dammar av den gamla solförmörkelse-dängan från 1983 – under solförmörkelse. Hon kommer nämligen framföra ”Total Eclipse of the heart” samtidigt som naturfenomenet inträffar i USA.

Få saker är väl så tillfredsställande som total harmoni mellan natur och kultur.

Det finns givetvis ett otaligt antal exempel på detta. Lägereldsstinna yngligar med valfritt instrument, björnar som målar tavlor med abstrakta motiv, eller bara en promenad bland träd i vind.

Men också förslagsvis Céleste Boursier-Mougenots verk som kombinerade sjutton el- och basgitarrer med åttioåtta zebrafinkar. Om fåglarna var just harmoniska är kanske svårt utröna, men att de skulle vara så bra på att ”spela” så pass rafflande goda doom-toner var det nog få som vid första anblick av verket kunnat ana.

Kommer ackompanjera naturfenomen

Kultur och natur alltså. Det är något som nu också drottningen av smäktande ballader, Bonnie Tyler, planerar att kombinera. För under den annalkande totala solförmörkelsen den 21 augusti kommer hon framföra ”Total Eclipse of the heart” samtidigt som månen rör sig framför solen, skriver Rolling Stone.

Det hela orkestreras av ett amerikanskt lyxkryssningfartyg som med sin tillgång till havets vidder kommer att försöka placera sig i linje med den plats där solförmörkelsen kommer synas som mest. Smäktande, drabbande ljudbild, ton i ton, med det ovanliga naturfenomenet.

Förväntad längd på solförmörkelsen är två minuter och fyrtio sekunder. Något som alltså kan göra låtens fyra minuter och trettio sekunder till ett förmodat gott komplement.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Solförmörkelse i USA 2017

Mer i ämnet