Foto: AFP/Netflix/TT

Brasiliansk domare stoppar Netflix från att visa ”Gay-jesus”

Uppdaterad
Publicerad

Netflix i Brasilien tvingas ta ned den i landet kontroversiella julspecial-avsnittet Kristi första frestelse, rapporterar AP. Serien har väckt stor ilska i landet då det antyds att Jesus har en homosexuell älskare.

Kristi första frestelse, av humorgruppen Porta dos Fundos, som hade premiär i början av december förra året väckte snabbt reaktioner och kritik hos konservativt kristna grupper i Brasilien på grund av att det i serien antyds att Jesus har en homosexuell älskare.

Över en miljon personer undertecknade i samband med dess premiär en uppmaning att Netflix skulle plocka ned filmen. På julaftonen attackerades humorgruppens kontor som i Rio de Janeiro med två hemgjorda bomber. Ingen ska ha skadats i attacken.

Nu har en domare i landet beslutat att brasilianska Netflix måste plocka ned julspecialen. I ett uttalande säger domaren att stoppet av Kristi första frestelseär ”välgörande för både den kristna världen och för det brasilianska samhället som till stor del är kristen”, enligt AP.

Varken Netflix eller Porta dos Fundos vill i dagsläget kommentera beslutet. Tv-serien är i skrivande stund tillgänglig på svenska Netflix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.