Britney Spears kämpar sedan i juni för att bli fri från sin pappa Jamie Spears förmyndarskap. Foto: Jordan Strauss/TT

Britney Spears ansöker om att byta ut pappan som förmyndare

Uppdaterad
Publicerad

Britney Spears ansöker formellt om att hennes pappa Jamie Spears ska ersättas som förmyndare. Detta efter att hon bytt advokat och fått ett brett stöd sedan det uppmärksammade vittnesmålet i juni.

Britney Spears kämpar sedan i juni för att bli fri från sin pappa Jamie Spears förmyndarskap, som har kontrollerat hennes ekonomi sedan 2008.

Los Angeles högsta domstol uppger på sin hemsida att en ansökan om att utse en ny förmyndare för Britney Spears tillgångar har kommit in, och den som nominerats är den Kalifornienbaserade revisorn Jason Rubin.

Britney Spears nye advokat Mathew Rosengart argumenterar i ansökan att en domstol nyligen ansett henne tillräckligt tillräknelig för att välja sin egen advokat, och att hon därmed även borde kunna nominera sin förmyndare, enligt The New York Times.

Kämpar för att få makt över sin ekonomi

Den senaste tiden har stjärnan uttryckt en vilja att själv få makten över sina pengar och tillgångar, och har beskrivit förmyndarskapet som kränkande. Förutom den juridiska kampen så kampanjar även Britney Spears via sociala medier, där hennes situation har fått stort gehör hos allmänheten.

Förmyndarskapet infördes 2008 på grund av oro för Spears psykiska hälsa. I slutet av juni höll hon ett känsloladdat vittnesmål i rätten i Los Angeles om hur förmyndarskapet har skadat henne.

Nästa domstolsförhandling äger rum den 29 september och ytterligare förhandlingar är planerade till december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.