Rekordmånga britter avslutar sina abonnemang på olika streamingtjänster. Foto: Isabell Höjman

Brittiska hushåll avslutar sina streamingtjänster

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga hushåll i Storbritannien avbryter sina abonnemang hos streamingtjänsterna, det visar en undersökning av Kantar sifo som Financial Times tagit del av. 

Under de tre första månaderna av 2022 avslutades omkring 1.5 miljoner streamningabonnemang i Storbritannien, det visar en ny undersökning av Kantar sifo.

Den vanligaste anledningen bakom uppsägningen sägs beror på att allt fler hushåll vill spara pengar och budgetera inför ökade kostnader. Vilket kan ses som ett tecken på den stigande inflationen i landet. 

Ökat utbud och ändrade medlemsvillkor

Streamingtjänster som Netflix, Amazon, Disney Plus, Apple TV+ har ökat stadigt under pandemin. Och i takt med det ökade utbudet har också priserna för tjänsterna och flera villkorsändringar gjorts. Bland annat meddelade Netflix att man ska se över den kontodelning som sker utanför de betalande hushållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.