Åtalet mot Baldwin efter dödlig filmskjutning läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Alec Baldwin har stått åtalad för att ha skjutit med dödlig utgång under filminspelningen av filmen Rust 2021. Filmfotografen Halyna Hutchins träffades och avled och filmens regissör Joel Souza skadades. Baldwin riskerade upp till 18 månaders fängelse om han fällts i rättegång, men nu har åtalet lagts ner.

På torsdagen meddelade skådespelaren Alec Baldwins advokat att åklagaren lägger ned brottsanklagelserna mot Baldwin efter den dödliga skjutningen under inspelningen av filmen Rust 2021. Det rapporterar flera nyhetsbyråer.

Under filminspelningen avfyrade Baldwin ett vapen ovetandes om att det var skarpladdat. Fotografen Halyna Hutchins dog och regissören Joel Souza skadades.

Nekar till anklagelserna

– Vi är nöjda med beslutet att lägga ner åtalet mot Alec Baldwin och manar till en grundlig utredning av fakta och omständigheter kring denna tragiska olycka, säger advokaterna Luke Nikas och Alex Spiro, i ett uttalande, enligt TT.

Fram till nu har Baldwin och inspelningens vapenansvariga Hannah Gutierrez-Reed båda stått åtalade. Den amerikanske Hollywoodstjärnan har hela tiden nekat till anklagelserna. För närvarande finns inga uppgifter om åtalet mot Hannah Gutierrez-Reed ska läggas ner.

Filmproduktionen stoppades efter olycka men har återupptagits i år igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.