I klippet ser du några av Bruce Willis minnesvärda insatser på film – bland annat från Die hard och Armageddon. Foto: Will Oliver

Bruce Willis slutar skådespela – har fått afasi

Uppdaterad
Publicerad

Bruce Willis har nyligen fått diagnosen afasi och kommer därför att sluta med skådespeleriet, skriver hans familj i ett samlat uttalande på sina respektive Instagramkonton.

Den 67-åriga skådespelaren har fått svårare med sina kognitiva förmågor, skriver familjen. Afasi är ett tillstånd som påverkar tal-, läs- och skrivförmågan.

”Efter noggrant övervägande har han beslutat sig för att avsluta karriären som har betytt så mycket för honom”. Uttalandet är undertecknat av den nuvarande hustrun Emma Hemming Willis, exfrun Demi Moore och barnen Rumer, Scout, Tallulah, Mabel och Evelyn Willis.

”Det här är en svår tid för oss och vi är så tacksamma för er medkänsla, er kärlek och ert stöd”, skriver familjen vidare.

Bruce Willis är en av världens mest kända skådespelare. Han slog igenom med tv-serien Par i brott i mitten av 1980-talet, och blev en superstjärna med actionfilmen Die hard som kom 1988. Filmen har fått flera uppföljare. Han har också synts i bland annat Armageddon och Femte elementet. Bruce Willis är också aktuell i flera filmer som ännu inte haft premiär än, bland andra Paradise city och White elephant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.