Carola talar ut om ”Hallelujah-gate”

Uppdaterad
Publicerad

Carola berättar hur hon upplevde det plötsliga avbrottet i hennes sång på Eurovision.

Ett av ESC-finalen i lördags mest minnesvärda ögonblick blev kasnke då Måns Zelmerlöw, under ett gästspel på ”Eurovision The Party” i Tele2 Arena, blev tvungen att dra micken mitt under Carola Häggqvists ”Hallelujah”-sång. Som Kulturnyheterna rapporterade då resulterade situationen i ett ögonblick då Carola ser väldigt förvånad ut.

Ett 2000 ord långt inlägg

Nu uttalar sig Carola själv om händelsen som blivit en viral snackis i sociala medier och som kommit att kallas ”Hallelujah-gate”.

Eurovision Song Contest 2016

sin Facebook-sida skriver den tidigare Eurovision-vinnaren – ett inlägg på över 2000 ord – hur hon blivit felinformerad om vad framträdandet skulle gå ut på och hur lång tid hon skulle få. Hon nämner också att hon hade sett fram emot revansch efter att ha blivit bortblåst under mellanaktsnumret i Eurovision-finalen 2013.

Övade hemma vid flygeln

Carola hade räknat med några fler sekunder än de som hon tillslut fick i finalen i lördags:

”Jag övade hemma vid flygeln på förmiddagen och var beredd på alla de olika tonartshöjningarna och jag trodde vi skulle få igång en underbar allsångsstämning...Jag kände stor glädje hemma och blev berörd av tonerna.”

Måns bad om ursäkt

Carola Häggqvist skriver dock att hon inte känner agg mot vare sig Måns Zelmerlöw eller Eurovision men att hon upplever att hon blivit ”bollad med” av producenterna i ESC:

”Jag blev verkligen bara mest förvånad. Och ledsen efteråt att det blev som det blev. Så ska man inte behöva känna”, skriver Carola och fortsätter:

”Förstod att Måns inte fått den informationen vi fått gällande tiden då han fick order av bildproducent att fortsätta till Loreen mitt i sången varav han bad om ursäkt till mig efteråt och skyndade tillbaka till Globen i en golfbil”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2016

Mer i ämnet