Graffitimålaren Carolina Falkholt är aktuell med nya väggmålning. Foto: TT

Carolina Falkholts penis-målning ska pryda husvägg

Publicerad

En flera meter hög, blå jättepenis mot en gul bakgrund. Det är motivet för konstnären och grafittimålaren Carolina Falkholts senaste verk. Målningen, som ska pryda en husvägg på Kungsholmen i Stockholm det närmaste halvåret, blev en stor snackis i sociala medier när den avtäcktes på onsdagsmorgonen.

Konstverket sitter på den så kallade Kronobergsväggen, som är en laglig gatukonstvägg där olika konstnärer visar upp sina verk.

Falkholt säger till Aftonbladet att hon med verket vill bidra till att lyfta samtalet kring kropp, sexualitet och frihet.

Konst som skapar rubriker

I vintras skapade hon ett liknande verk i New York, ett verk som målades över sedan New York-borna protesterat kraftigt.

2016 vandaliserades en annan av hennes väggmålningar, som föreställde en kvinnas underliv, på Ringön i Göteborg. 2014 skapade hennes konst rubriker när hennes väggmålning föreställande delar av en kvinnokropp med en vagina i mitten stoppades av Nyköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.