Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen, Charlotte Perrelli, Ola Rapace. Foto: Ola Kjelbye, Janne Danielsson, Karin Alfredsson, Magnus Ragnvid/SVT

Charlotte Perrelli och Ernst Billgren i Stjärnorna på slottet

Uppdaterad
Publicerad

En schlagerdrottning, en konstnär och tre skådespelare – så ser årets uppställning ut i Stjärnorna på slottet. I juli möts Charlotte Perrelli, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen och Ola Rapace på Lejondals slott.

Charlotte Perrelli började som dansbandssångerska men slog igenom på bred front när hon vann både Melodifestivalen och Eurovision song contest med Take me to your heaven 1999. Sedan dess har hon tävlat ytterligare tre gånger i Melodifestivalen och varit programledare för tävlingen.

Ernst Billgren är en av Sveriges mest kända konstnärer och är sedan 1997 ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna. Tittarna kunde senast se honom i reality-serien Äkta Billgrens på SVT.

Före detta Bondskurk

Skådespelaren Kjell Wilhelmsen har medverkat i många svenska serier och filmer. Det breda genombrottet kom i SVT-dramat 30 grader i februari som hade premiär 2012, där han gav Glenn från Göteborg ett ansikte. Tv-tittarna har också kunnat se Kjell ta sig till semifinal tre gånger i På spåret, tillsammans med kollegan Eric Ericson.

I början av 00-talet gjorde Ola Rapace en av rollerna i Lukas Moodyssons film Tillsammans och efter det rollen som Hoffa i tv-serien Tusenbröder. Därefter är listan lång på både filmer och tv-serier. 2012 gjorde han en roll i Bond-filmen Skyfall.

Kocken tillbaka

Shima Nivarani slog igenom som 19-åring med den egna prisbelönta soloföreställningen Autodidakt i enmansakt på Riksteatern. Hon har erövrat en allt större publik med serierna Allt faller, 30 grader i februari samt långfilmerna Hundraettåringen som smet från notan och försvann och En del av mitt hjärta.

Tv-kocken Tareq Taylor gör sin tredje säsong i programmet och ska tillsammans med stjärnorna sätta ihop luncher och middagar. Årets spelplats är Lejondals slott, där även förra årets säsong spelades in. Programmet visas i jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.