Skratt och allvar i nya säsongen av Stjärnorna på slottet

Uppdaterad
Publicerad

För fjortonde gången är det dags för mellandagstraditionen med en ny säsong av Stjärnorna på slottet. I år är det skådespelarna Dragomir Mrsics, Julia Dufvenius Wollter och Björn Kjellman som intar slottet tillsammans med komikern Måns Möller och sångerskan Pernilla Wahlgren.

I somras samlades de fem kändisarna på Lejondals slott i Upplands-Bro för att lära känna varandra inför tv-kamerorna. Var och en av deltagarna är huvudperson under en dag och får då bestämma dagens meny, aktiviteter och dela med sig av sig själva för varandra och tv-tittarna.

– Jag har aldrig pratat om mig själv så där mycket i hela mitt liv. Här är man tvungen att gå in i sig själv lite och granska sig själv… och det var rörande, det var djupt faktiskt, säger skådespelaren Dragomir Mrsics.

Skådespelaren Dragomir Mrsic. Foto: Stina Stjenkvist/TT

”Det var jättespännande att sitta med en före detta bankrånare”

Dragomir Mrsics slog igenom som skådespelare i filmen Snabba Cash 2010. Innan dess har han bland annat både varit nordisk mästare i taekwondo och suttit i fängelse för bankrån.

– Det var ju jättespännande att sitta med en före detta bankrånare och höra hur det går till liksom, säger sångerskan och musikalartisten Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren lovar nyheter i Stjärnorna på slottet trots att hon redan har delat med sig mycket av sig själv i reality-serien Wahlgrens Värld som handlar familjen Wahlgren.

– Jag berättar faktiskt saker som jag aldrig har berättat tidigare och det föll sig naturligt för vi kom varandra så nära, säger Pernilla Wahlgren.

Berättar om rädslan för att gå till jobbet

Skådespelaren Julia Dufvenius Wollter har tidigare berättat om tystnadskulturen på Dramaten och sin rädsla för en av skådespelarna. I det andra avsnittet av Stjärnorna på slottet berättar hon mer om rädslan för att gå till jobbet och varför hon behövde skydd till och från scenen.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Men hon beskriver också hur roligt det var under inspelningen av programmet.

– Jag är förvånad över att det är en sån stringens i programmet för vi flamsade och skrattade och var väldigt barnsliga, säger hon.

Stjärnorna på slottet har premiär den 28 december i SVT1 och på Svtplay.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer