Tomtefamiljen med Pernilla Wahlgren, Per Andersson och barnen Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou och Elis Nyström Foto: Fredrik Sandberg/TT

Julkalendern slår tittarrekord

Uppdaterad
Publicerad

Årets julkalender Panik i tomteverkstan slår tittarrekord på webben. Det första avsnittet är det mest sedda programmet över tre minuter sedan Mediamätning i Skandinavien, MMS, började mäta online.

”Att årets julkalender är det mest sedda innehållet online under ett dygn någonsin är helt fantastiskt roligt! Vi är så glada att vi tillsammans med Nordisk Film har lyckats skapa ett innehåll som tilltalar så många och som verkligen lyckats samla hela familjen”, säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, i ett pressmeddelande.

2019 års första avsnitt sågs 763 651 gånger på webben, en ökning med 73 procent jämfört med förra årets siffror på 440 854. 2017 var tittarantalet ännu lägre, med bara 328 428 visningar.

Även livetittningen på julkalendern har ökat. Förra året kollade 1 796 638 på Storm på lugna gatan medan 1 871 843 kollade på årets Panik i tomteverkstan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.