Komikern Chris Rock är värd för årets Oscarsgala och skriver nu om sitt manus. Foto: TT

Chris Rock skriver om Oscarsmanus

Uppdaterad
Publicerad

Årets värd för Oscarsgalan, komikern Chris Rock, ändrar sitt manus efter den intensiva diskussionen om dålig representation bland skådespelarnomineringarna där endast vita personer kan kamma hem prestigepriset.

Debatten kring Oscarsgalans bristande representation verkar inte vilja ta slut. Nu rapporterar tidningen The Variety att manuset kasserats på grund av debatten om att inte en enda icke-vit skådespelare nominerats till Oscars i år.

Redan när debatten tog fart sattes ett visst hopp till att Chris Rock skulle uppmärksamma bristen på representation. Nu uppger galans producent Reginald Hudlin The Variety att manuset skrivs om.

Oscarsgalan 2016

– Hela teamet låste in sig i ett rum. När det började bli provocerande och spännande sa han ”Jag kastar allt jag skrivit och gör en ny show”, säger han.

Kontroversiella uttalanden

Han flaggade också för Rock kan komma med en del kontroversiella uttalanden.

– Ja, Oscarsakademin är beredd att han ska göra det. De är glada att han gör det. De vet att det är det vi behövar och att publiken vill ha det, säger Reginald Hudlin.     

Oscarsgalan hålls den 28 februari i Los Angeles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2016

Mer i ämnet