Cissi Wallin slog först igenom som skådespelare innan hon gjorde karriär som programledare, skribent och kolumnist. Foto: Olle Sporrong

Cissi Wallin blir ny kolumnist på Expressen

Uppdaterad
Publicerad

Skribenten Cissi Wallin blir ny kolumnist på Expressen. Hon har tidigare jobbat för Metro och dömdes i december för grovt förtal mot den tidigare Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen.

Medieprofilen beskriver det som en vinstlott för både henne själv och Expressen. Tidningens tillförordnade chefredaktör och ansvarige utgivare Klas Granström skriver i ett pressmeddelande att Wallins perspektiv på samhällsutvecklingen blir ett starkt tillskott till tidningen.

Cissi Wallin dömdes av Stockholms tingsrätt i december för grovt förtal mot den tidigare Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen. I ett antal Instagram-inlägg som publicerades under den så kallade metoo-hösten 2017 anklagade hon Fredrik Virtanen för våldtäkt. Efter att inläggen publicerades fick Virtanen lämna sin position på Aftonbladet. Både Wallin och Virtanen har överklagat domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.