CNN stämmer Donald Trump för behandlingen av Jim Acosta

Uppdaterad
Publicerad

CNN meddelar att de kommer att stämma den amerikanska presidenten för att ha dragit in Vita huset-reportern Jim Acostas pressackreditering.

Både CNN och Jim Acosta ligger bakom stämningen, som riktas mot Donald Trump, stabschef John Kelly, pressekreterare Sarah Sanders, vice stabschef Bill Shine, Secret service-chefen Joseph Clancy samt den Secret service-agent som tog Jim Acostas pressackreditering ifrån honom förra onsdagen.

Syftet med den juridiska processen är att tvinga Vita huset att ge tillbaka ackrediteringen till Acosta och förhindra dem från att ta ackrediteringen ifrån CNN-reportern i framtiden.

”Om det här inte bestrids kommer det att skapa farliga effekter för vilken journalist som helst som bevakar våra valda politiker”, skriver CNN i ett uttalande.

Vita husets pressekreterare Sarah Sanders säger i ett uttalande att CNN sysslar med ”spel för gallerierna” och att Vita huset kommer att försvara sig kraftfullt mot stämningen, rapporterar Reuters.

Kallade Acosta för ”en skam för CNN”

Det var i förra veckan, när Jim Acosta ställde frågor till Donald Trump om migranterna som är på väg till USA från Centralamerika som presidenten ilsknade till. När Acosta inte ville ge ifrån sig mikrofonen kallade Trump Jim Acosta för en ”hemsk människa” och ”en skam för CNN”.

Som en följd av detta drog Vita huset sedan in Acostas pressackreditering.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer