Coronaviruset slår hårt mot filmindustrin

Uppdaterad
Publicerad

Inställda filmfestivaler, premiärer och stängda biografer. Filmindustrin drabbas hårt till följd av coronavirusets framfart i världen. Svårast är det för de mindre filmbolagen med liten budget, säger Christina Jeurling Birro, kulturjournalist, i SVT:s Morgonstudion.

Allt fler kulturevenemang ställs in eller skjuts upp till följd av oron för smittspridningen av coronaviruset, något som slår hårt mot filmindustrin. För en tid sedan stod det klart att premiären av den nya Bond-filmen skjuts upp. Det finns också en oro för att filmfestivalen i Cannes i maj kan komma att påverkas.

Smittspridningen påverkar främst de mindre filmbolagen med liten budget, säger Christina Jeurling Birro, kulturjournalist, i SVT:s Morgonstudion.

Coronapandemin

– Det är på filmfestivalerna de har lagt sin PR-budget och det är där de visar upp sig. Börjar festivalerna ställas in, vad händer då? säger hon.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet