Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska succéserien sätter punkt efter tre säsonger. Huvudrollsinnehavaren Edvin Ryding berättar vad man kan vänta sig. Foto: Netflix och SVT

Dags för Young Royals sista säsong: ”Värdigt avslut”

Uppdaterad
Publicerad

I dagarna hade säsong tre av den omåttligt populära serien Young Royals premiär. Det blir seriens sista säsong.

– Jag tror att många kan relatera till karaktärerna, säger huvudrollsinnehavaren Edvin Ryding.

Young Royals släppte sin första säsong i juli 2021 och blev direkt en internationell succé och internetsensation. Berättelsen om kronprins Wilhelms liv på internatskolan Hillerska och den förbjudna kärleksrelationen med Simon har engagerat fans över hela världen.

Nu har säsong tre premiär på Netlix, och med det går serien i mål.

Edvin Ryding spelar huvdrollen kronprins Wilhelm och han tror att serien visar något autentiskt, vilket har bidragit till succéstämpeln.

– Vi berättar en historia om ungdomar så som de är och fungerar och tänker. Jag tror att många kan relatera till de här karaktärerna, säger han i Morgonstudion.

”Värdigt avslut”

Fem av säsongens sex avsnitt har redan släppts. Finalavsnittet har premiär en vecka senare och Edvin Ryding tror att fansen kommer uppskatta slutet.

– Jag tycker att det är ett värdigt och starkt avslut. Det var inte vad jag hade förväntat mig, men jag tror publiken kommer gilla det, säger Edvin Ryding.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.