David Attenborough Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

BBC-profilen David Attenborough blir berättarröst för Netflix nya naturserie

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska TV-profilen David Attenborough är näst intill synonym med att vara berättarröst i BBC:s naturprogram. Nu ska han agera berättarröst i en ny, Netflixproducerad programserie som har fått namnet Our planet.

Den nya Netflixproduktionen Our planet kommer att sändas i åtta delar och planeras ha premiär i april 2019, skriver The Guardian.

”Our planet kommer att ta med tittaren på en spektakulär upptäcktsresa som kommer att visa vår naturvärlds skönhet och ömhet”, sa Attenborough när serien tillkännagavs.

”Människan har blivit det stora hotet mot vår planets hälsa, men det finns fortfarande tid att kämpa emot dessa utmaningar. Men då måste vi agera nu”, fortsatte han.

Uppmärksammar klimathot

Programserien är producerad av Keith Scholey och Alastair Fothergill, som tidigare har arbetat tillsammans med Attenborough i succéserier som Planet earth och Blue planet. Serien produceras även i samarbete med Världsnaturfonden, som har bistått organisationen med rådgivning under processens gång.

WWF:s exekutiva producent Colin Butfield säger i kommenterar till The Guardian ”Det är fantastisk underhållning som samtidigt gör tittaren medveten om de utmaningar vi står inför gällande klimatförändringarna”.

Arbetat med BBC i 70 år

Attenborough, som arbetat på BBC sedan 1950-talet planerar inte att klippa banden med den brittiska tv-kanalen. Hans nya BBC-serie Dynasties är redan under produktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.