Mariette och Benjamin Ingrosso. Foto: TT

Mariette och Benjamin Ingrosso till final

Uppdaterad
Publicerad

Nerverna höll – Mariette och Benjamin Ingrosso kniper finalplatserna i Malmö.

Till Andra chansen går Lisa Ajax och Dismissed.

Enligt tidiga utsagor var både Mariette och Benjamin Ingrosso storfavoriter i Melodifestivalens andra deltävling. Utsagorna slog in.

Båda går direkt till final med låtarna ”A million years” respektive ”Good lovin'”.

Melodifestivalen 2017

En andra chans i Linköping får gruppen Dismissed och Lisa Ajax.

För två år sedan kom Mariette trea i Melodifestivalen med ”Don't stop believing”. Pallplatsen gjorde att den mentala pressen ökade inför lördagens deltävling, har artisten, som fick sitt tv-genombrott i ”Idol 2009”, sagt till Kulturnyheterna tidigare i veckan.

– Jag siktar högt och sätter ganska stor press på mig själv. Jag vill alltid bli bättre. Det är ju folket som röstar, men i mitt artisteri vill jag toppa mig själv och det bor en liten tävlingsmänniska i bakhuvudet. Det är klart att jag tycker att det skulle vara väldigt trevligt att vinna, sa hon.

”Skakar i hela kroppen”

– Det kanske finns en press utifrån, men den kan jag inte fokusera på. Min egen gör visserligen att jag verkligen fokuserar på det jag ska göra, men det är klart att jag är supernervös. Ibland blir jag så nervös att jag skakar i hela kroppen av alla nerver. Just nu känns det bara superläskigt.

Men det gick alltså vägen.

Benjamin Ingrosso är artist sedan barnsben. Som son till artisten Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso har han medverkat i en rad teater- och musikteateruppsättningar. För tio år sedan vann han Lilla Melodifestivalen, och 2014 tog han förstaplatsen i TV4-programmet ”Let's dance”. I höstas släppte han sin första egna singel.

Roger Pontare slutade på en femteplats. Sexa i deltävlingen kom Etzia och Allyawan slutade sjua.

Förra veckan gick Ace Wilder och Nano vidare till final från Göteborg. Till Andra chansen gick gruppen De vet du och Boris Renée.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet