Klara Hammarström, Paul Rey Alvaro Estrella och Clara Klingenström gick till final under Melodifestivalens deltävling Andra chansen. Foto: Claudio Bresciani/TT

De gick vidare till final från Andra chansen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev väldigt kärleksfulla dueller i Melodifestivalens Andra chansen. Artisterna hyllade varandra genom hela programmet. Men trots upplägget så var det vinna eller försvinna som gällde – och för fyra bidrag tog tävlingen slut under lördagskvällen.

Alvaro Estrella med ”Baila baila” slog hårdrockarna i Lillasyster i den första duellen. Under fredagens genrep hade Alvaro Estrella problem med väggen i bakgrunden. Men nu fungerade den som den skulle och Lillasyster fick ta sin pyroteknik och åka hem.

– Det är eufori, tacksamhet, kärlek. Nu ska jag hem och vara med min son, det blir ett lugnt firande, jag är helt slut, säger Alvaro Estrella under pressträffen direkt efter andra chansen.

Lillasyster är på bra humör trots förlusten:

– Det känns jättebra. Alvaro är verkligen värd att gå till final, så vi är bara glada. Men om vi får chansen tänker vi ta revansch, säger bandmedlemmarna.

Paul Rey: ”Känns fantastiskt”

Paul Rey tog sig till final för andra året i rad när han slog Frida Green i den helskånska andra duellen. Det gjorde han trots magsjukan som gjorde att han missade torsdagens genrep under veckan. Nu får han sjunga vidare på låten ”The missing piece”, som handlar om kärleken till hans nyfödda dotter, en vecka till.

– Det känns som en fantastisk avslutning på en vecka som började riktigt dålig, säger Paul Rey och fortsätter:

– Men jag gillar inte duellupplägget. Jag tycker att Frida förtjänar att vara i final lika mycket som jag.

Clara och Klara vidare

Stjärnskottet Clara Klingenström lyckades sätta stopp för veteranerna Eva Rydberg och Ewa Roos med sin ”Behöver inte dig i dag”, trots ett tillfälligt avbrott i sändningen.

– Oj, det hade jag ingen aning om, säger hon på frågan om hon kände till avbrottet på SVT Play under hennes bidrag.

– Men jag gick vidare ändå! säger hon glatt.

I den sista duellen, som också var årets yngsta, tog sig Klara Hammarström och ”Beat of broken hearts” vidare. Förra året slutade hon på femteplats i sin deltävling. Men i år lyckades hon ta sig till Andra chansen och slog där Efraim Leos pojkbandspop.

– Jag hade det väldigt kul på scenen i dag och det är därför jag står här nu. Sedan får vi se hur det går, säger Klara Hammarström.

De är i final – startordning:

1. Danny Saucedo

2. Klara Hammarström

3. Anton Ewald

4. The Mamas

5. Paul Rey

6. Charlotte Perelli

7. Tusse

8. Alvaro Estrella

9. Clara Klingenström

10. Eric Saade

11. Dotter

12. Arvingarna

Resultatet i Andra chansen:

Till final:

Alvaro Estrella – Baila Baila

Paul Rey – The Missing Piece

Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Klara Hammarström – Beat Of Broken Hearts

Utslagna:

Lillasyster – Pretender

Frida Green – The Silence

Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong

Efraim Leo – Best Of Me

Antal röstande: 632 883 personer

849 013 kronor samlades in till Radiohjälpen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.