Foto: Janne Danielsson/SVT

De vann ”Mästarnas mästare”: ”Förvånande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en krokig start med en skadad Jesper Blomqvist kom bollaget i kapp. Nu kan de titulera sig som ”Mästarnas mästare” i SVT:s program med samma namn.

I början av jubileumssäsongen av ”Mästarnas mästare” skadade Jesper Blomqvist foten och hans deltagande i tävlingen hotades. Men när han frågade sina lagkamrater Kennet Andersson och Magnus Wislander om de ville byta ut honom, svarade de klart och tydligt nej.

– De sa att ”det är klart att vi ska köra, det är vi som är bollaget”. Då klarade vi oss med nöd och näppe, sedan var det bara att åka hem och ”rehaba” lite, berättar Jesper Blomqvist.

Tre bra omgångar

De tog sig ur krisen med råge. Under semifinalen blev de finalklara direkt, medan skridskolaget och skidlaget tvingades genomgå en utdragen nattduell.

Till slut blev det skridskolaget som fick utmana dem om segern.

– Det kändes ju bra när vi väl kom dit, det gick ju väldigt bra de tre sista omgångarna. Så vi kände att vi hade alla möjligheter. Framför allt var Kennet den som kände och trodde på att vi kunde vinna, berättar Jesper Blomqvist.

Storm sköt upp

På grund av en storm i Grekland där tävlingarna hölls fick den avgörande kampen skjutas upp flera timmar, och inspelningen drog i gång först efter midnatt. Men till slut kunde bollaget titulera sig som ”Mästarnas mästare” i jubileumsomgången.

– Det var magiskt och väldigt roligt. Lite förvånande, men sedan kände vi att vi hade vunnit rätt många tävlingar, framför allt de sista tre programmen. Det var inte så att vi snubblade in segern direkt, säger Jesper Blomqvist.

Den här säsongen handlade om att avgöra vilken sport som lyckas bäst. Är bollsport den bästa sporten?

– Absolut, nu är det bevisat en gång för alla, säger han skämtsamt.

– Nä, men även om skidlaget var jätteduktiga, var det ändå lagsportarna som tog sig till final. Det säger ju någonting, även om det var en tävling som skiljde. Kanske hade vi mer lagarbete och samarbete, säger han.

Totalt 18 tidigare deltagare tävlade i tioårsjubileet av SVT:s ”Mästarnas mästare”. I stället för att, som i tidigare säsonger, tävla individuellt delades deltagarna in i lag med andra som har tävlat inom liknande sporter.

Lagen var indelade i två olika grupper som tittarna fick följa under säsongen.

Till slut stod ett lag, bollaget, som segrare i ”Mästarnas mästare” — till skillnad från tidigare år då en person har kammat hem priset.

”Mästarnas mästare” 2018 spelades in i Grekland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer