Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är turerna i konflikten mellan Johnny Depp och Amber Heard – se en sammanfattning i klippet. Foto: Steve Helbeer/POOL via EPA/TT

Det här handlar rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp om

Uppdaterad
Publicerad

Den har blivit en global snackis och har följts av miljontals människor. Men vad handlar förtalsmålet mellan skådespelarna och exmakarna Amber Heard och Johhny Depp om?

Det före detta paret lärde känna varandra 2009 och gifte sig några år senare. Året därpå ansökte Amber Heard om skilsmässa samtidigt som hon anklagade Depp för misshandel.

Johnny Depps stämning mot Heard gäller en text som Heard fick publicerad i The Washington post 2018. Där skriver hon om att hon levt i en våldsam relation – och Johnny Depp menar att han pekas ut. Han har stämt Heard för förtal och kräver henne på motsvarande 475 miljoner kronor. Amber Heard har i sin tur svarat med att stämma Depp.

Hör mer om turerna i rättsprocessen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.