Foto: TT

Disney ny ägare av 21st Century Fox – banar väg för ny strömningstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett år av förhandlingar är Disney nu officiellt ägare av mediemogulen Rupert Murdochs filmjätte 21st Century Fox. Ett köp som banar väg för Disney att starta sin egen strömningstjänst, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Efter långa förhandlingar har Disney köpt 21st Century Fox för 71 miljarder dollar. En affär som kan komma att röra om i medielandskapet när Disney nu planerar en egen strömningstjänst, ”Disney Plus”, med lansering senare i år.

När Fox-produktioner som The Simpsons, X-Men, The Americans och Modern family slås ihop med Disneys Star Wars, Pixar och Marvel-karaktärer är den nya strömningstjänsten tänkt att konkurrera med liknande tjänster som till exempel Netflix.

Dessutom kan kända karaktärer ur Fox-filmer och -serier nu slås ihop och figurera i samma produktioner som hjältarna och skurkarna i Disneys universum. 

I och med köpet äger Disney numera även majoriteten i den amerikanska strömningstjänsten Hulu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.