Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera aktivister hade gömt sig bland publiken, och klev ut på catwalken under visningen. Foto: TT

Djurrättsaktivister störde Victoria Beckhams modevisning i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Viktoria Beckham visade upp sin nya kollektion på modeveckan i Paris i helgen. Men visningen stördes vid flera tillfällen av djurrättsaktivister som klev ut på catwalken.

Tre aktivister hade gömt sig bland publiken under Spice Girls-stjärnan Victoria Beckhams modevisning i helgen, rapporterar Reuters.

Det var medlemmar i organisationen PETA som vid flera tillfällen intog catwalken och höll upp skyltar med budskap om att ”Viva veganläder” och ”djur är inte kläder”.

Beckham, som gick på kryckor efter en gymskada, visade upp klänningar och rockar ur hennes klädmärkes senaste kollektion på modeveckan i Paris.

Hennes klädkollektion använder inte päls i sina kläder, men PETA är kritiska till att företaget ibland använder läder. Organisationen har i en kommentar till BBC understrukit att protesten riktar sig mot modeindustrin i allmänhet.

Victoria Beckham har inte kommenterat händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.